Close

Klára (31): Nepomohla policie ani soud. Alimenty se přesto podařilo vymoct a dcera se může věnovat svým koníčkům.

S otcem mé šestileté dcery jsme se pár měsíců po porodu rozešli a od té doby jsem s dcerou sama. Před naším rozchodem měl otec dobré zaměstnání a vydělával až 25 tisíc čistého, po našem rozchodu ale z práce odešel a během soudu o stanovení výživného byl stále nezaměstnaný. Soud mu přesto alimenty ve výši 2000 Kč vyměřil.

Alimenty ale nikdy nezačal platit a po dvou letech si navíc požádal o jejich snížení. Upozorňovala jsem soud, že můj bývalý partner nejeví o dceru žádný zájem a výživné neplatí. Soud mu i přesto vyhověl a nehleděl na veškeré výdaje, které na dceru mám, jako je oblečení, mateřská školka, potraviny, kosmetika, lékaři atd. Dcera se navíc dříve věnovala krasobruslení, nyní chodí na atletiku, gymnastiku, tancování a také do turistického oddílu. To vše však něco stojí. Nic z toho soud nebral na zřetel a vyhověl otci, který přitom prokázal že pracuje, ale soud ani neřešil jeho výdělek, bylo řečeno že prý ho časem doloží.

Má finanční situace není stále nijak valná, bohužel nemám rodinu, o kterou bych se mohla opřít, a která by mi s péčí o dceru pomohla. Mám proto různé brigády v čase, kdy je dcera ve školce. Zároveň jsem se snažila situaci s neplaceným výživným řešit. Trestní oznámení jsem podávala bezúspěšně a pomoci mi nedokázali ani na soudu.  Až v místním mateřském centru jsem dostala letáček projektu Alimenty dětem a zavolala jsem tam. A úspěch se dostavil! Na otci dcery byla vymožena částka cca 48 tisíc, což je téměř 80 % dlužné částky.

Děkuji a mohu jedině doporučit!

 

Chcete i vy řešit neplacení alimentů a domoci se toho, na co má vaše dítě právo? Podívejte se na www.alimentydetem.cz a neváhejte se na nás obrátit!