Close

Lenka (37): Nedošlo jen k vymožení dlužné částky, ale díky exekutorovi mi teď chodí i pravidelné měsíční výživné

Když mi bylo 17 let, potkala jsem fajn kluka, který byl o pět let starší a už jednou rozvedený. Po pár letech jsme se vzali, a když mi bylo 21 let, plánovaně jsem otěhotněla. Dneska už je synovi  15 let, má své názory, plány i svou hlavu. Manželství nám vydrželo 9 let, problémy spočívaly hlavně ve špatné komunikaci, která bohužel trvá doteď.

Nějakou dobu po rozvodu jsem si našla nového přítele, se kterým jsme se později vzali a máme spolu 5ti letého syna. Manželství ale opět nevydrželo.

Oba syny mám ve své péči a doufám, že kromě úplné rodiny, jim dávám vše, i když je to někdy dost těžké.

S jedním z bývalých manželů mám však problém kvůli neplacení alimentů. Už od doby, kdy bylo určené soudně, jej platil nepravidelně. Někdy neposlal výživné i pět měsíců, v minulosti se totiž dost zadlužil. I když má pravidelný příjem a v posledních letech i stálé zaměstnání, vždy se bránil, že neví, co má dřív platit. I přes opětovné prosby, aby alimenty řádně platil, si z toho nic nedělal a dál posílal alimenty nepravidelně. Já naštěstí práci mám a jsem spokojená, ale na to jít k soudu jsem odvahu neměla.

Jednou jsem na sociálních sítích zahlédla stránky Alimenty dětem, a tak jsem to zkusila. Stačilo pár emailů a telefonátů a začalo se s vymáháním, které dopadlo úspěšně. Nejen, že došlo k vymožení dlužné částky, ale nyní mi chodí díky exekutorovi i pravidelné měsíční výživné. Byla jsem překvapená, že zhruba za půl roku bylo vše vyřešené!

Jsem moc ráda, že jsem dostala odvahu a obrátila se na Alimenty dětem.

Chcete i vy mít za pár měsíců řádně zaplacené dlužné alimenty jako paní Lenka? Neváhejte už ani chvíli a zaregistrujte se na www.AlimentyDetem.cz