Close

Olga (43): Myslel si, že mu projde úplně všechno. Nakonec musel zaplatit i exekutora.

S mým bývalým manželem jsme měli moc pěkný vztah. I proto jsme si vedle dvou vlastních dětí pořídili ještě další tři děti do pěstounské péče. Navíc jsme měli můj vysněný obchůdek s kávou, čaji a suchými plody. Pak ale přišel rozvod a s ním spojené problémy.

S koncem manželství jsem přišla nejen o partnera, ale také o svou práci v obchůdku, který jsem měla tak ráda. Ten však zůstal manželovi neboť jsme si ho pořídili před svatbou a napsali ho na něj. Mě naopak zůstal byt s hypotékou, kterou jsem si navíc musela navýšit, abych mohla manžela vyplatit. Všech pět dětí chtělo zůstat se mnou a naštěstí se tak i stalo.

Jak ale děti stárly, musela jsem jim některé věci zakazovat. Jedna z dívek svěřených mi do pěstounské péče začala chodil s feťákem a já jsem jí nedovolila brát ho k nám domů. U bývalého manžela podobné zákazy neplatily a tak se dcera rozhodla odstěhovat k němu. On však následně zavedl ještě tvrdší režim a tak se dcera rozhodl vrátit ke mně.

Podobné situace jsem později zažila i s dalšími dvěma dětmi. Nová partnerka mého muže navíc uměla konflikty pořádně vyhrotit a tak jsme vždy museli vše řešit přes školu, sociálku i přes policii. Všechny děti se nakonec vždy vrátily ke mně, ale přesto nám neustále odchody a návraty rozbíjely náš rodinný život.

Kvůli těmto konfliktům se navíc bývalý manžel rozhodl, že už nechce platit alimenty na naše děti. Obrátila jsem se kvůli tomu na sociálku, ale tam mi řekli, že se nedá nic dělat, protože jim prý manžel tvrdil, že platí. Tuhle cestu jsem tedy vzdala a přemýšlela jsem co dál.

Manžel mezitím začal tvrdit, že mi půjčil peníze a teď si strhává splátky z alimentů. To byl úplný nesmysl a má trpělivost tím vyprchala. Chtěla jsem dát manžela k soudu. Začala jsem si na internetu zjišťovat jak na to, ale měla jsem štěstí a narazila jsem na web Alimenty dětem.cz

Po všem trápení, kterým jsem si prošla, konečně něco fungovalo. Po výzvě pana advokáta začal exmanžel výživné konečně zase platit. Zároveň však nevěřil tomu, že se nám podaří vymoci i dlužnou částku. Advokát tedy předal věc exekutorovi a ten skutečně celý dluh vymohl a otec tak nakonec musel zaplatit i náklady exekutora.

Je úžasné, že existují takové organizace jako Alimenty dětem.cz. V době, kdy jsem si začala myslet, že k soudu si člověk nechodí pro spravedlnost, ale jen pro rozsudky, se mi konečně podařilo domoci práv mých dětí.  Díky této zkušenosti jsem znovu začala věřit, že pravda může zvítězit.

 

Nebojte se i Vy ozvat a bojovat za práva svých dětí, pusťte se do toho! Stačí se jen zaregistrovat na www.alimentydetem.cz