Close

GABRIELA (36): NEMOHLA JSEM TOMU UVĚŘIT! ROKY MI SKORO NEPLATIL A PO VÝZVĚ ADVOKÁTA POSLAL CELÝCH 104.000!

Z předchozích vztahů mám dva syny. Otec toho staršího funguje skvěle, podílí se i nad rámec výživného a mají spolu úžasný vztah. S otcem mladšího syna jsem se rozešla, kdy mu byl jeden rok. Občas se za ním dojel podívat, ale to po čase přestalo, stejně jako placení alimentů. Před pěti lety jsem nechala alimenty zvýšit, soud je zvýšil dokonce i zpětně, ale pořád nic. Podala jsem proto na policii trestní oznámení. Složenkou mi tehdy přišla celá dlužná částka.

Další rok se ale situace opakovala. Jednou za čtyři měsíce poslal 2.000 Kč, někdy i častěji kvůli narozeninám. Takhle jsem to vydržela 4 roky, ale pak jsem se došla poradit na Odbor sociální péče co dělat a znovu se obrátila na policii. Nakonec jsem si ale jako ta špatná připadala já, protože mi bylo řečeno, že má snahu platit a že se dobrovolně léčí s alkoholismem.

Naštěstí mě kamarádka upozornila, že na facebooku zahlédla stránky Alimenty dětem. Pročetla jsem si proto webové stránky a zkusila napsat. Komunikace byla milá, rychlá a hlavně snadno pochopitelná. Poslala jsem proto všechny potřebné dokumenty panu advokátovi, který se mi brzy ozval, abychom to doladili. Mezitím volali i z policie, že případ prošetří. Pár dní na to mi ale volal pan advokát a řekl mi tu úžasnou zprávu. Otec syna uhradil už na jeho výzvu celou dlužnou částku! Celých 104.000 Kč! Nemohla jsem tomu uvěřit a myslela si, že mě snad natáčí někde skrytá kamera.

Stejně jako tehdy zaplatila dluh za bývalého partnera jeho matka. On totiž tvrdí, že nikde nepracuje a nemá žádný příjem. Já ale doufám, že to pro ně oba bylo dostatečné upozornění, že alimenty, které synovi patří, budu chtít. Syn totiž nastoupil do 9. třídy, má spoustu zájmů a koníčků a já udělám maximum pro to, aby se měl dobře. Tenhle měsíc poprvé navíc přišlo výživné v plné výši!

Všem bych chtěla moc poděkovat, bez vás bych peníze nezískala. Přála bych si, aby takových případů bylo víc.

I zázraky se někdy dějí, je ale třeba jít jim trochu naproti. Nebojte se ozvat a bojovat za práva svých dětí, pusťte se do toho! Stačí se jen zaregistrovat na www.AlimentyDetem.cz