Close

JANA (36): BÝVALÝ PŘÍTEL ZAPLATIL NA ALIMENTECH MÉNĚ NEŽ MĚL. NAKONEC SE ALE PODAŘILO VŠECHNO VYMOCI.

Paní Janě je 36 let. Má dvě děti – desetiletého syna a  tříletou dceru. Její přítel ji opustil, když bylo malé pouhých pět týdnů. Byl totiž ženatý a uvědomil si, že by při rozvodu se svojí manželkou přišel o všechno, a tak se k ní vrátil. Paní Janu s dětmi tak nechal bez finančních prostředků, nezaplatil jim ani korunu do té doby, než soud rozhodl o vyživovací povinnosti. Z jeho strany to byl jen kalkul, aby neplatil zbytečně víc.

Problémy s neplacením alimentů paní Janě začaly v září roku 2018. Bývalý přítel zaplatil na alimentech o 1000 Kč méně, než měl. Někdo by tuto částku asi neřešil, ale pro paní Janu byly takové peníze důležité, znamenaly měsíční zaplacení školkovného pro její dceru.

Paní Janu si její bývalý partner dokonce zablokoval na sociálních sítích a změnil si telefonní číslo, aby nebyl k dostižení, a tak ho neměla jak kontaktovat. Nejdříve věc řešila i jinými způsoby, kde byl otec její dcery opakovaně vyzýván k tomu, aby dluh uhradil. Pokaždé to ale proběhlo stejně, dlužník totiž na výzvy vůbec nereagoval… 

Když uplynulo půl roku od těchto marných výzev, obrátila se paní Jana na projekt Alimenty Dětem.cz, který jí doporučila její spolužačka, která s Alimenty Dětem již měla zkušenost.

Paní Jana tomu příliš nevěřila, ale rozhodla se, že za vyzkoušení nic nedá. Nakonec se poměrně rychle podařilo získat celou dlužnou částku. Náklady spojené s vymáháním alimentů musel zaplatit dlužník.

Zkoušeli jste i vy řešit svou situaci domluvou, ale bohužel to nepomohlo? Nebo jste neměli o dlužníkovi dostatečné informace a nevěděli jste, zda jdou v tomto případě alimenty vymáhat? Podívejte se na naše stránky www.alimentydetem.cz a neváhejte se na nás obrátit!