Close

Jiří (55): Policajti mi nepomohli, musel jsem si poradit sám

Před pěti lety jsme se rozvedli s manželkou. Synovi bylo tehdy 18 let a sám se rozhodl žít se mnou, desetiletá dcera mi byla svěřena do péče soudem. Po rozvodu platila bývalá manželka výživné pravidelně, ale asi před dvěma lety platit přestala. Celkově dluh činil 17.000 Kč.

Já sám jsem zaměstnaný jako řidič, ale momentálně jsem už sedm měsíců v pracovní neschopnosti. Bývalá manželka je vedená na Úřadu práce, ale zároveň si přivydělává na dohodu. Oficiálně bere 2.000 Kč, zbytek dostává „na ruku“. Od státu pak pobírá různé příspěvky. Podle mých informací si tak celkem ze všech zdrojů přijde měsíčně zhruba na 20.000 Kč a na dceru má přitom platit směšné výživné 1. 300 Kč.

Zpočátku jsem jí zkoušel domluvit, ale bez výsledku. Obrátil jsem se i několikrát na Policii, ale ani to k ničemu nevedlo. Vždy ji kontaktovali, ona zaplatila jednu splátku a potom zase nic. Navíc mi řekli, že na podání obžaloby k soudu to nestačí, protože má oficiálně malý měsíční příjem a nemůže tak výživné platit.

Byl jsem bezradný a nevěděl, na koho se obrátit. Hledal jsem proto informace na internetu a narazil na stránky Alimenty dětem. Vše jsem si přečetl a dál už neváhal. Vyplnil jsem dokumenty a nechal práci na nich. Pan advokát mě vždy informoval o nových skutečnostech v mém případu, takže informací jsem měl dost. Se službami projektu Alimenty dětem jsem byl velice spokojen, protože jiným způsobem bych to asi sám nebyl schopen řešit. Ještě jednou děkuji za pomoc!

Neváhejte a vymáhejte alimenty pro své děti! Je to tak jednoduché – zanechte svůj email na Alimenty dětem.cz!