Close

Kristýna (43): Díky vymoženým alimentům můžu synovi zaplatit školu

S bývalým manželem spolu máme dceru a syna. Nedlouho po narození syna jsme se však s manželem rozvedli a děti zůstaly u mě. Otec neměl s placením výživného problém a já jsem se podruhé vdala, takže se nám dařilo dobře.

Problémy bohužel nastaly, když jsme si s mým současným manželem pořídili další dítě. Během mateřské se mi totiž výrazně snížil příjem a postupně jsem vyčerpala své finanční úspory. Ve stejné době začaly také problémy s bývalým manželem, který nejprve částečně a později úplně přestal posílat alimenty. Sám se přitom neměl nijak špatně, jelikož měl a stále má dobře placenou práci. Bohužel však měl také problémy s alkoholem a nebyl schopný dodržovat naše vzájemné dohody.

Syn má navíc specifické učební potřeby a do normální školy mohl chodit jen když bral léky s nepříznivými vedlejšími účinky. Rozhodli jsme se proto, že ho necháme zapsat do školy, která jeho potřebám vyhovuje. Tam je však nutné platit měsíční školné 7 000 Kč, a to jsme si bez alimentů nemohli dovolit. Nechtěla jsem navíc, aby na mé děti z předchozího manželství musel doplácet můj současný manžel a začala jsem situaci řešit.

Při zjišťování způsobů jak alimenty vymoci jsme narazila na stránku Alimenty dětem.cz, kde jsem se zaregistrovala a pak už šlo vše velmi rychle. Dluh sice zatím nebyl vymožen v plné výši, ale jeho většina už ano. Díky tomu může syn ve škole bez problémů fungovat a já můžu sobě i všem našim dětem dopřát, co si zaslouží.

 

Nebojte se i Vy ozvat a bojovat za práva svých dětí, pusťte se do toho! Stačí se jen zaregistrovat na www.alimentydetem.cz