Close

Lenka (36): Advokáta jsem si nemohla dovolit. I tak jsem alimenty vybojovala!

Jsem matka tří dětí, ale jen na nejmladšího syna mi má otec platit výživné. Nějakou dobu se tak skutečně dělo, ale od začátku roku 2016 platit přestal, a když náhodou zaplatil, nikdy to nebyla celá částka.

Já sama jsem krátce nato přišla o práci a byla jsem nucena pobírat příspěvky v hmotné nouzi. První příspěvky jsem navíc dostala z odboru hmotné nouze skoro až po třech měsících. V té době jsem neměla dost peněz na nájemné ani na splácení pohledávek, které vznikly během našeho manželství.

Bývalého manžela moje situace ani situace dětí vůbec nezajímala a já jsem si tak musela znovu půjčit, abychom nepřišli i o střechu nad hlavou. Otec byl po celou dobu zaměstnaný a přesto se pořád jen vymlouval, že má i další exekuce a pokoušel se dokonce dosáhnout snížení alimentů na polovinu. Tenhle návrh mu naštěstí soudkyně zamítla.

Před nejhorším nás naštěstí zachránilo to, že se mi povedlo najít si práci v jedné bance a vyřešit se nakonec podařila i situace s dlužným výživným. Měla jsem strach vymáhat alimenty sama a zaplatit náklady na advokáta jsem si nemohla dovolit. Přesto jsem neplacení alimentů chtěla řešit a probírala jsem svou situaci také s dalšími maminkami. Ty však měly stejně špatné zkušenosti jako já.

Nakonec jsem narazila na stránku Alimenty dětem, přečetla jsem si recenze a šla jsem do toho, což bylo moc dobré rozhodnutí. V době kdy jsem tuto společnost kontaktovala byl dluh na výživném 8 500 Kč. Již o tři měsíce později uhradil exmanžel celý dluh, který se mezitím navýšil o dalších několik tisíc.

Pan advokát mi velmi pomohl a na všechny mé otázky vždy velmi rychle odpovídal. Děkuji projektu Alimenty dětem.cz a všem rodičům řešícím stejný problém ho můžu jen doporučit.

 

Chcete i vy řešit neplacení alimentů a domoci se toho, na co má vaše dítě právo? Podívejte se na www.alimentydetem.cz a neváhejte se na nás obrátit!