Close

Martina (33): Manžel dlužil dětem přes 30000 korun. Peníze jsem vymohla online a bez starostí

Jsem matka tří dětí a v současnosti žiji ve šťastném manželství se svým druhým manželem. Mé dvě dcery jsou však z předchozího manželství a jejich otec na ně platil výživné pouze nepravidelně.  Nikdy jsem po něm nepožadovala žádné zvláštní příspěvky, např. na dioptrické brýle, na ozdravné pobyty či na mimoškolní aktivity. Když však zaplatil během roku výživné jen párkrát a dlužná částka byla vyšší než 33 tisíc korun, musela jsem situaci začít řešit.

Můj bývalý manžel není se svými dcerami a ani se mnou vůbec v kontaktu. Párkrát se s ním danou situaci pokoušel řešit můj současný manžel – hlavně z důvodu toho, že si na něj nedovolí tolik, co na mě. Otec dívek byl právě touto cestou několikrát upozorněn, že dcerám dluží výživné. Nezkoušela jsem nicméně podávat trestní oznámení a nepodnikala jsem ani žádné jiné kroky.

Když se však situace stále zhoršovala, tak jsem na internetu začala zjišťovat, jaké jsou možnosti pro řešení těchto problémů. Tušila jsem, že bych se mohla obrátit na soud nebo na policii, vyhledávač mi však zobrazil stránku Alimenty dětem.cz, která mě okamžitě zaujala. Zdálo se, že s vymáháním nebudu mít žádné starosti a navíc po mně nechtěli žádné peníze a to předem ani do budoucna. Rozhodla jsem se to tedy vyzkoušet a vyšlo to.

Od prvního kontaktu jsem vždy měla dostatek informací a věděla jsem, jakým způsobem vymáhání výživného probíhá. Neměla jsem s tím ani žádné složité zařizování, nemusela jsem běhat po soudech ani po exekutorech. Alimenty dětem.cz řešily vše od začátku až do konce za mě a já jsem vše vyřizovala buďto přes email nebo přes telefon, což v dnešní době považuji za velkou výhodu.

Celý proces byl poměrně rychlý a hlavně úspěšný. Díky projektu Alimenty dětem.cz jsem tak pro děti vymohla celou dlužnou částku a placení výživného mám zajištěné dokonce i do budoucna.

Chcete i vy řešit neplacení alimentů a domoci se toho, na co má vaše dítě právo? Podívejte se na www.alimentydetem.cz a neváhejte se na nás obrátit.