Close

Příběh paní Dagmar: Díky doplacení dlužných alimentů můžu dceři zajistit hezké a zajímavé prázdniny!

Na své dítě jsem od jeho narození sama. Ačkoliv si tehdejší partner dítě velmi přál, hned po porodu se jeho přístup úplně změnil. Ukázalo se totiž, že má svou vlastní rodinu, kterou neopustí. Takový šok bych nikomu nepřála! Už jen nechat jej zapsat do rodného listu byl problém, ale ohledně alimentů jsme se na začátku naštěstí dokázali dohodnout.

Jenomže když byly dceři 3 roky, přestal platit. Tehdy jsem to řešila přes soud a dluh skutečně postupně doplatil, ale řádné výživné zase neposílal. Takhle se to opakovalo znova a znova. Když šla dcera do školy, zažádala jsem si o zvýšení výživného. Otec dítěte se však pro nemoc několikrát nedostavil, a tak se celý proces velice protahoval. Nakonec mi bylo přece jen schváleno zvýšení na 3.000 Kč. Jenže mi to nebylo příliš platné, protože od té doby přestal platit úplně. Aby toho nebylo málo, přišla jsem tou dobou kvůli reorganizaci firmy. Tehdy jsem se proto obrátila na Policii a čekala, jak se situace vyřeší. Po pár měsících mi však přišlo akorát vyrozumění o zastavení trestního stíhání s tím, že je otec dítěte bez práce, a že zaplatil částku ve výši výživného, ačkoliv ta částka byla jenom zlomek jeho dluhu.

Na internetu jsem objevila stránky Alimenty dětem.cz a rozhodla se je oslovit. Vše bylo rychlé, vyplnila jsem jen pár dokumentů a poslala je panu advokátovi, a pak už jen doufala, že vše dobře dopadne. V současné době opět pracuji, ale bohužel se i tak potýkám s finančními potížemi.

Díky Alimenty dětem mi nyní již na účet chodí dlužné výživné, které mi pomáhá hradit výdaje na dceru, u které se bohužel objevily zdravotní problémy. Také doufám, že se mi pro ni i díky doplácení dluhu podaří zajistit prázdniny.

shutterstock_285857705

Nebojte se prát o svá práva: Alimenty přeci patří dětem! Pomůžeme Vám na Alimenty dětem.cz