Close

Romana (29): Na školní pomůcky přispěl, k placení alimentů se ale neměl vůbec.

Je mi 29 let a mám 2 děti, z toho starší dceru z prvního manželství. Bývalý manžel pracoval jako OSVČ, bližší informace k jeho podnikání jsem neměla, popravdě jsem se o to tehdy tolik nezajímala. Po rozchodu se snažil tak nějak alimenty platit, ale když jsem se seznámila s nynějším manželem, přestal. V té době jsem to začala řešit po čtyřech měsících přes Policii ČR. Došlo i k soudu a po 10 měsících neplacení mi celou částku zaplatil. Od té doby jsem opět od něho neviděla ani korunu a netajil se tím, že mi stejně nic nedá.

Nerada řeším spory přes někoho třetího a nerada někomu dělám problémy, ale s ním to už opravdu jinak nejde. Na facebooku jsem zahlédla odkaz na Alimenty dětem, navštívila stránku, přečetla si informace a rozhodla se, že využiji nabízenou pomoc. Přeci jen tam byla pro bývalého manžela poslední možnost zaplatit to na výzvu právníka bez většího postihu a zdálo se mi to jako nejlepší řešení i pro mě.

V té době mi už dlužil 29 000 Kč. Tedy více než jeden rok na alimentech nic nezaplatil. Nechápala jsem to, jinak totiž zaplatit třeba polovinu na výbavu dceři do školy (školní taška, penál atd…). Kvůli jeho nátuře jsem očekávala, že ho to nenechá klidným a moje obavy byly oprávněné, ale neustoupila jsem a jsem ráda.

Díky Alimenty dětem moje dcera dostala to, co jí právem patří a bývalý manžel splnil aspoň na chvíli svoji rodičovskou povinnost.

Nebojte se ozvat a bojovat za práva svých dětí, pusťte se do toho! Stačí se jen zaregistrovat na www.alimentydetem.cz