Close

Veronika (28): Bývalý manžel se mi jen vysmíval. Já si to ale nenechala líbit a teď platí tak jak má.

Ahoj,

jsem osmadvacetiletá maminka samoživitelka a mám devítiletou holčičku. Před dvěma lety jsem se rozvedla s bývalým manželem, od té doby jsem se s ním neviděla a nejsme ani v kontaktu. Co jsme se rozvedli, tak bývalý manžel na dceru neplatil, přitom je zaměstnaný.

Na policii mi bylo řečeno, že trestní oznámení pro neplacení alimentů mohu podat až po 5 měsících neplacení. Když jsem se ale chtěla skoro po 5 měsících obrátit na policii, obdržela jsem od bývalého manžela 100 Kč jako alimenty. Chtěl se mi vysmát, abych na něho nemohla. Poté mi občas posílal po 100-200 Kč, jen tak symbolicky.

Asi tak po roce jsem už toho měla dost a říkala jsem si, že takhle by to nešlo. Dlužil mi už něco přes 30 tisíc a nevypadalo to, že by chtěl začít platit. Řekla jsem si, že to přeci musí jít i jinak. Vlezla jsem si k internetu a začala hledat nějaké jiné řešení. Narazila jsem na stránku Alimenty dětem, prolistovala jsem jí, zaujala mě a začala jsem konat. Ujal se mě pan advokát, kterému jsem poskytla potřebné dokumenty. Poté jsem dostávala od něho veškeré informace o tom, jak bude celý proces probíhat. Nebylo to hned, ale trocha trpělivosti se vyplatila. Po nějaké době jsem obdržela celou dlužnou částku a teď dostávám každý měsíc určenou výši alimentů.

Teď jsem ráda, že jsem tento krok udělala a řešila to. Děkuji, mohu všem jen doporučit, stojí to za to! Nedá se nic ztratit, jen získat. 🙂

Veronika

 

Chcete i vy mít za pár měsíců řádně zaplacené dlužné alimenty jako Veronika? Neváhejte už ani chvíli a zaregistrujte se na www.AlimentyDetem.cz