Close

Co nového přinesl rok 2017?

Další rok pomáhání rodičům a dětem je za námi a můžeme spokojeně říct, že jsme odvedli kus práce. 🙂

Každý rok má svoje „nej“, co jimi bylo loni? Jaké novinky se v oblasti alimentů objevily, jaké byly naše největší úspěchy a na co jsme nejvíce pyšní?

1.Nejvyšší vymožená částka

143.000 Kč!! Taková je nejvyšší částka, kterou se podařilo v loni vymoci pro jednu maminku. Vymáhání trvalo celkem jeden rok, ale čekání se vyplatilo a maminka může svému dítěti dopřát konečně i něco víc než jen nezbytně nutné potřeby.

2. Nejrychleji zaplacený dluh

3 dny!! Jen 3 dny trvalo, než dlužník zareagoval na výzvu advokátky k tomu, aby zaplatil dluh na alimentech. Přitom se k placení alimentů dříve moc neměl. Stačila jen výzva na hlavičkovém papíře a s podpisem advokátky a dlužník bleskurychle zaplatil celý dluh. Někdy stačí vážně jen takovéhle menší popostrčení a začnou se dít divy.

3. Nejsledovanější televize a naše společná spolupráce

Obrovskou radost máme z navázané spolupráce s Televizí Nova a její Nadací Nova. Společně jsme si dali za cíl zvýšit informovanost lidí o problému s alimenty a hlavně o jejich řešení. A myslíme si, že se nám to daří. V dny, kdy jsme se objevili ve Snídani s Novou, jsme si málem vymluvili hlasivky telefonováním s lidmi, kteří se na nás obrátili s novým odhodláním pustit se do boje. A to nás těší.

Prošvihli jste naše rozhovory? Můžete to hned napravit!

Rozhovor č. 1

Rozhovor č. 2

4. Nejvíce vás zaujalo

Největší příliv reakcí zaznamenal článek na webu TV Nova o tom, jaký způsob vymáhání alimentů je ten nejúčinnější. Ne, soud ani policie to není. Který to je? Nevíte? Tak honem čtěte: Jak se nejúčinněji domoct dlužných alimentů? Stojí za přečtení!!

5. Největší novinka roku 2017

Nebylo pro nás překvapením, že nejčtenějším článkem byl ten o úrocích z prodlení. Nově je totiž možné krom dluhu na alimentech požadovat právě i úroky z prodlení, což do té doby nebylo vyjasněné. Zákonodárci se ale shodli, že dluh na alimentech je dluh jako jakýkoliv jiný, tudíž by za prodlení s jejich placením měly naskakovat i úroky.

Unikl vám náš článek? Nevadí, najdete ho tady na našem blogu.

6. Nejnovější projekt

Náš nejnovější projekt, na kterém jsme si dali vážně záležet a spojili se kvůli němu s profíky, je videonávod jak řešit alimenty. Nejen, že se v něm dozvíte jak na to, ale díky zapojení maminek, kterým jsme už pomohli, zjistíte, že v tom rozhodně nejste sami a že stojí za to bojovat. Můžete se jimi inspirovat, budeme rádi.

Jak nejúčinněji vymoct alimenty?

Jak postupovat při vymáhání alimentů?

Věříme, že i rok 2018 přinese spoustu dalších úspěšných příběhů a i nadále budeme sledovat dění v oblasti rodinného práva a vás o něm informovat.

Vaše Alimenty dětem