Close

Přiznání Alimentů dětem.cz

Milé maminky, milí tatínkové,

musíme se vám k něčemu veřejně přiznat, není to lehké říct takto nahlas, ale je čas, abychom šli s pravdou ven, takže pojďme na to.

Rodinné právo je složité na pochopení a my jsme několik měsíců hledali něco, co by jeho vysvětlení ulehčovalo. Chtěli jsme objevit způsob, jak rodinné právo přiblížit lidem, laikům, ne-právníkům.  Procházeli jsme mraky článků, rozhovorů s odborníky, výkladů zákona, abychom pak každý večer usínali s pocitem, že rodinné právo je pro nevystudované právníky těžké a nesrozumitelné. Nechtěli jsme se však smířit s faktem, že na celém českém trhu nenajdeme nic, co by tak zajímavý a často využívaný obor, zpříjemňovalo. A proto jsme se rozhodli jednat.

Nejdříve jsme se ujistili, že se chceme vyhnout psaní nudných, dlouhých článků plných paragrafů a právních poraden, kde každou větu musíte přečíst 5x, než vám dojde její význam. Chtěli jsme prostě věci dělat jinak než doposud.

A pak jsme na to přišli!

Ve spolupráci s Feedem, největším online obchodem pro děti (kde ke každé objednávce dostanete i fakt zajímavý dárek), jsme pro vás připravili VIDEOSERIÁL!

Krátký, jednoduchý, srozumitelný!

Videoseriál, který vám odpoví na otázky, na které jste se báli zeptat.

Videoseriál, který poodkryje roušku zahalující rodinné právo a vše kolem něj.

Videoseriál Lehčí život maminkám i dětem!

Tak se pohodlně usaďte, vyberte si téma, které vás zajímá, a pusťte se do toho. A ačkoliv se jedná o rodinné právo, věříme, že není od věci říct:  přejeme vám příjemnou a vzdělávací zábavu!

Vaše Alimenty dětem.cz

1.díl: Rozvod je tady!

2.díl: Rozvod sporný a nesporný – jaký je v tom rozdíl?

3.díl: Vyživovací povinnosti a výživné – kdo, komu, kdy a proč?

4.díl:  Rozdíly mezi výživným na zletilé a nezletilé dítě

PS: Další díly a témata budou následovat, ale vždy budeme rádi za každý komentář, nápad na další témata, a na otázky, které jsme v seriálu nezodpověděli.